Citrónové srdiečka

Citrónové srdiečka

INGREDIENCIE
CESTO:

250 g hladká múka
150 g studené maslo
125 g práškový cukor
1/2 ks citrón
1 ks vajce
POLEVA:
125 g práškový cukor
2 PL citrónová šťava
OZDOBA:
cukrové perličky, citrónová kôra

POSTUP

Múku zmiešanú s práškovým cukrom a citrónovou kôrou nakopíme na pracovnej doske, do stredu spravíme jamku a naplníme ju vajcom a nakrájaným maslom. Nasekáme na mrveničku, z ktorej následne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať na 1 hodinu do chladničky.
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 až 4 mm, vykrojíme z neho srdiečka a tie poukladáme na plech. Pečieme 10 minút dozlatista.
Necháme vychladnúť na mriežke.
Na polevu vymiešame cukor s citrónovou šťavou podľa potreby, aby nám vznikol hustý krém. Natrieme na srdiečka, necháme chvíľu schnúť a následne ozdobíme perličkami a strúhanou kôrou.

 

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *