Karamelové jabĺčka

Karamelové jabĺčka

INGREDIENCIE

5 ks stredne veľké jablko
400 g karamelové cukríky (typ krovky)
2 PL plnotučné mlieko
1 štipka soľ
5 ks nanuková palička
2 PL maslo
NA OZDOBU:
150 g najemno nasekané oriešky
100 g čokoláda

POSTUP

Jablká ponoríme na pár sekúnd do horúcej vody, aby sme sa zbavili voskovania. Ak máme k dispozícii domáce – horúci kúpeľ vynecháme. Jabĺčka osušíme, uskladníme v chladničke a 30 minút pred spojením s karamelom vložíme do mrazničky. Dobre vychladenie jablka zabezpečí rovnomerné vrstvenie karamelu.
Pred karamelovým kúpeľom odstránime z jabĺk stopku a cez stred prepichnime každé jablko hrubšou špajľou či nanukovou paličkou.
Na plech si rozložíme papier na pečenie a bohato ho pomažeme maslom (to zabráni prilepeniu karamelu na papier).
V miske nad vodným kúpeľom roztopíme karamelky spolu s mliekom a štipkou soli.
Jabĺčka držíme za paličku a ponárame do karamelu. Prípadne môžeme použiť lyžicu a postupne otáčať jablká na miskou a pokrývať ich karamelom. Potom rovnakým spôsobom nanesieme na jablká nasekané oriešky. Všetko by malo prebiehať pomerne rýchlo aby karamel nezatvrdol ešte skôr ako jabĺčko položíme na plech s papierom.
Keď máte hotové všetky jabĺčka uložte ich do chladničky aj s plechom. Keď zatuhnú môžete ich ešte skrášliť roztopenou čokoládou.

 

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *