Múmiové makrónky

Múmiové makrónky

INGREDIENCIE

CESTO:
100 g práškový cukor
60 g jemná mandľová múka
2 PL vanilkový cukor
2 ks vaječný bielok
1 ČL soľ
KRÉM:
90 ml smotana na šľahanie
100 g biela čokoláda
20 g maslo
NA OZDOBENIE:
100 g biela čokoláda
20 g maslo
biele cukríky
čierne potravinárske farbivo

POSTUP

Múku a práškový cukor preosejeme do misy. Bielky vyšľaháme so soľou a pomaly primiešame vanilkový cukor. Mala by nám vzniknúť lesklá a pevná hmota. Tú následne po častiach pridáme do preosiatej múky s cukrom.
Hotové cesto dáme do cukrárenského vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame v dostatočných odstupoch kolieska v požadovanej veľkosti (cca 4 cm). S plechom, na ktorom máme nanesené cesto párkrát pobúchame o stôl (aby sme z cesta odstránili bublinky) a necháme cca 2 hodiny schnúť pri izbovej teplote.

Smotanu na šľahanie privedieme do varu. Následne do nej pridáme nalámanú bielu čokoládu a maslo. Miešame kým sa všetko nerozpustí a nevznikne nám hladký krém. Krém necháme zhustnúť a vychladnúť. Občas premiešame.

Odležané makrónky pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 15 minút. Ak budeme piecť viac plechov, tak každý musíme piecť zvlášť! Upečené makrónky necháme na plechu vychladnúť.

Na polovicu makrónok opatrne nanesieme plnku pomocou cukrárenského vrecka. Následne zlepíme s druhou polovicou.

Na zdobenie si nalámanú bielu čokoládu roztopíme s maslom v teplom vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.

Asi 1 PL čokolády si zafarbíme čiernym potravinárskym farbivom. Zvyšnú čokoládovú polevu nanesieme v pásikoch na makrónky, na každú do stredu prilepíme 2 cukríky ako oči, do stredu ktorých ešte cukrárenským vreckom nanesieme čiernu polevu.

 

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *