Oravská kapustnica

Oravská kapustnica

INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:

2 litre voda
1 liter voda z kyslej kapusty
350 g kyslá kapusta
100 g koreňová zelenina
400 g domáca klobása
200 g bravčové pliecko
20 g sušené huby
2 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
2 PL hladká múka
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, majorán, mleté čierne korenie, olej

POSTUP

Sušené huby, bravčové mäso, klobásu uvaríme v mierne osolenej vode. Po 30 minútach pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu.
Keď sú všetky suroviny uvarené domäkka, pridáme precedenú zápražku pripravenú z oleja, múky a cibule. Prilejeme vodu z kyslej kapusty a ešte povaríme ďalších 10 minút.
Dochutíme korením, majoránom a cesnakom rozotretým so soľou. Uvarené mäso a klobásu pokrájame a dáme do kapustnice.

 

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *