Pirohy s bryndzou

Pirohy s bryndzou

INGREDIENCIE
CESTO:

6 ks stredne veľké zemiaky
350 g polohrubá múka
1 ks vajce
štipiek soľ
PLNKA:
200 g bryndza
2 ks stredne velľké zemiaky
150 g oravská slanina
4 ks jarná cibuľka
podľa chuti mleté čierne korenie
olej na vysmážanie, petržlenová vňať

POSTUP

Všetky zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. 6 zemiakov postrúhame na strúhadle na zemiaky na pomúčenú dosku. 2 zvyšné zemiaky odložíme na plnku.
K postrúhaným zemiakom pridáme múku, soľ a vajce. Na doske vypracujeme nelepivé cesto (podľa potreby pridávame múku).
Na panvici si opečieme slaninku do chrumkava a pred koncom pridáme na minútku na kolieska pokrájanú cibuľku. Odložené zemiaky roztlačíme spolu s bryndzou a primiešame opraženú slaninku s cibuľkou. Podľa chuti dochutíme korením. Soliť netreba.
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a pohárom vykrajujeme kruhy. Tie naplníme bryndzovou plnkou, preložíme na polmesiac a okraje dobre pritlačíme (uzavrieme) koncom príborového noža.
Takto pripravené pirohy vysmážame úplne ponorené v oleji v hlbšom hrnci. Keď budú pekne ružové, vytiahneme ich a osušíme v papierovej utierke. Podávame ešte horúce posypané petrželkou.

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *