Strešina – zemiaky s kyslou kapustou

Strešina – zemiaky s kyslou kapustou

INGREDIENCIE

1 kg zemiaky
1 PL masť
1 ks veľka cibuľa
700 g kyslá kapusta
50 g maslo
100 g údená slanina
podľa chuti soľ

POSTUP

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme aj scedenú nakrájanú kyslú kapustu. Chvíľu dusíme, potom odstavíme a zmiešame so zemiakmi. Dochutíme soľou a premiešame.

Rozdelíme na taniere a každú porciu polejeme opraženou nakrájanou slaninkou.

 

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *