Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

INGREDIENCIE

1 ks cibuľa
1 ks tekvica
100 ml smotana na varenie
1 liter zeleninový vývar
40 g maslo
100 g tekvicové jadierka
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti soľ
podľa chuti balzamikový ocot

POSTUP

Tekvicu ošúpeme, zbavíme semien a nahrubo postrúhame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom cibuľu dosklovita opečieme. Podlejeme polovicou vývaru a pridáme postrúhanú tekvicu. Povaríme zhruba 20 minút.

Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme zvyšný vývar a smotanu. Necháme prejsť varom a dochutíme soľou, korením a octom.
Pred podávaním rozdelíme do tanierov a posypeme nasucho opečenými tekvicovými jadierkami.

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *