Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

INGREDIENCIE

ZÁKLADNÉ SUROVINY:
400 g tekvica hokkaido
250 g hladká múka
120 g práškový cukor
120 g maslo
120 g kryštálový cukor
100 g mandle
3 ks vajce
2 ČL prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor

POSTUP

Tekvicu rozpolíme, vyberieme jadierka a vlákna. Na doske nasekáme mandle. Do misy preosejeme hladkú múku a prášok do pečiva.
Vajcia rozklepneme, bielky vyšľaháme dotuha, ne do nich preosejeme cukor a miešame, pokiaľ nám nevznikne krémová tuhá hmota.
Ručným mixérom vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom a s vanilkovým cukrom. Šľaháme asi 8 minút. Nakoniec zapracujeme žĺtky a sneh z bielkov.
Opatrne zamiešame preosiatu múku s nastrúhanou tekvicou a mandľami. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 °C asi 60 až 70 minút.

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *