Tekvicový nákyp s feniklom

Tekvicový nákyp s feniklom

INGREDIENCIE

750 g dužina z olúpanej žltej tekvice
1 ks fenikel
1 strúčik cesnak
100 g parmezán
6 lístky čerstvá šalvia
250 ml smotana na šľahanie
2 PL strúhanka
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
maslo na vymastenie formy

POSTUP

Rúru predhrejeme na 180 °C. Tekvicu nakrájame na tenké mesiačiky. Fenikel umyjeme, prekrojíme, zbavíme stvrdnutého hlúbika a nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Parmezán nastrúhame, umytú šalviu vytrasieme a 2 lístky nadrobno nasekáme. Smotanu zmiešame s polovicou parmezánu, nasekanou šalviou a prelisovaným cesnakom. Dochutíme štipkou soli a korenia.

Zeleninu rozdelíme do maslom vymastenej zapekacej formy, zalejeme ochutenou smotanou. Posypeme strúhankou aj zvyšným strúhaným parmezánom a vo vyhriatej rúre pečieme 35 až 40 minút dozlatista. Asi 10 minút pred koncom pečenia dáme navrch ešte celé lístky šalvie a dopečieme.

Poslať správu predajcovi


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *