fbpx
Domov » Kategória výrobkov

Mäsové výrobky

Mäso a mäsové výrobky sú dôležitou súčasťou mnohých domácností. Vďaka zabíjačkám ktoré už v dnešnej dobe nie sú tak bežné ako kedysi, sa vyrábajú poctivé mäsové výrobky ako sú klobásky, jaternice či škvarky. Delia sa na Varené a pečené. Do varených patria napríklad už zmieňované jaternice, či tlačenka. Do pečených zas Sekaná. Mäso ako také, môžeme upraviť týmito spôsobmi: vyprážaním, pečením, grilovaním či varením. Na pultoch našich obchodov môžeme nájsť aj mäso sušené ktoré si môžeme kúpiť ako chutné malé občerstvenie na výlet. Kuracie a Rybie mäso je zo všetkých druhov najzdravšie, najmenej kalorické a tak tiež je veľmi rýchlo tepelne spracované. Bravčové mäso je najtučnejšie a preto je najvhodnejšie ho kombinovať so zeleninou. Hovädzie mäso má najviac bielkovín a mnoho železa a okrem toho aj vitamíny ako sú vitamín A, B, Fosfor, draslík, vápnik a esenciálne aminokyseliny. Medzi obľúbené mäsové výrobky napríklad patrí saláma, šunka, párky, slanina.